Hírek

Elérhetőségek

Nyitó sajtóközlemény_Kamut_TOP_PLUSZ-211-00003

Sajtóközlemény
A kamuti Civil Szervezetek Háza energetikai korszerűsítése


2022/07/29


Kamut Község Önkormányzata sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz TOP_PLUSZ-2.1.1-21 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” elnevezésű pályázati kiírásán, melynek keretén belül 51,35 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból.


„A kamuti Civil Szervezetek Háza energetikai korszerűsítése” című, TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BS1-2022-00003 azonosítószámú projekt, a 2021-2027 Széchenyi Terv Plusz keretében valósul meg, 51,35 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.


A projekt célja Kamut településen Civil Szervezetek Házának épületenergetikai felújítása.


A fejlesztés által érintett épület a pályázó 100%-os tulajdonában álló Civil Szervezetek Háza Kamut településen. A 232 m2-es épület több, mint 15 éve nem esett át energetikai felújításon. Funkciója: színház, egyéb, rendszeresen használt közösségi tér.


A projekt közvetett célja egyrészt az épület hatékonyabb energiahasználatának és megújuló energiafelhasználásának növelése, ezáltal pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés.


A projekt közvetlen célja az energetikailag rossz állapotú Civil Szervezetek Háza energetikai felújítása, azaz az épület homlokzat- és födém hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje, új hőtermelő berendezés telepítése, a meglévő világítótestek korszerű, LED-es izzókra történő cseréje, valamint 4 kW-os napelemes rendszer telepítése. További cél az épület projektarányos akadálymentesítése.


A projekt részcélja a projekt tevékenységeihez kapcsolódó képzési tevékenység.


A projekt célcsoportjai: az épületet használók, valamint a település teljes lakossága és a településen működő vállalkozások, akikre közvetetten kedvezően hat az épület fenntartási költségeinek csökkenése.


A projekt megvalósulása révén a CO2 kibocsátás 17 tonnával csökken.


A projekt megvalósítási helyszíne: 5673 Kamut, Petőfi u.41.


A projekt várható befejezése: 2025.03.27.


A projektről bővebb információt a www.kamut.hu oldalon olvashatnak.