Hírek

Elérhetőségek

Civil Szervezetek Házának épületenergetikai felújítása

 

Kedvezményezett: KAMUT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe: A kamuti Civil Szervezetek Háza energetikai korszerűsítése

Támogatás összege: 51,35 millió forint

 

Projekt bemutatása

 

A projekt célja Kamut településen Civil Szervezetek Házának épületenergetikai felújítása.

 

A fejlesztés által érintett épület a pályázó 100%-os tulajdonában álló Civil Szervezetek Háza Kamut településen. A 232 m2-es épület több, mint 15 éve nem esett át energetikai felújításon.

Funkciója a Felhívás szerinti „c) Művelődési házak, színházak, egyéb, rendszeresen használt közösségi terek”.

A projekt közvetett célja egyrészt az épület hatékonyabb energiahasználatának és megújuló energiafelhasználásának növelése, ezáltal pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés.

A projekt közvetlen célja az energetikailag rossz állapotú Civil Szervezetek Háza energetikai felújítása, azaz az épület homlokzat- és födém hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje, új hőtermelő berendezés telepítése, a meglévő világítótestek korszerű, LED-es izzókra történő cseréje, valamint 4 kW-os napelemes rendszer telepítése. További cél az épület projektarányos akadálymentesítése.

A projekt részcélja a projekt tevékenységeihez kapcsolódó képzési tevékenység.

A projekt célcsoportjai: az épületet használók, valamint a település teljes lakossága és a településen működő vállalkozások, akikre közvetetten kedvezően hat az épület fenntartási költségeinek csökkenése.

A projekt célja egyrészt az épület hatékonyabb energiahasználatának és megújuló energiafelhasználásának növelése, ezáltal pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés.

A projekt megvalósulása révén a CO2 kibocsátás 17 tonnával csökken.

 

 

A projekt kezdete: 2022.05.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.05.15.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BS1-2022-00003

Csatolmány(ok):